Picture
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ SITE ΝΟΜΙΖΩ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΓΑΤΕ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ! ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΤΑ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ! ΔΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, ΤΑ ΧΑΔΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΕΥΤΥΧΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ!  ΑΠΟ ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΣΚΥΛΟΣ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΗΡΕΜΗ ΨΥΧΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΦΟΒΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΣΩΣΤΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑΤΙ...... (ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΟ).

 
 
Picture

Τα σκυλιά μπορούν να μετρήσουν ως το πέντε, να καταλάβουν πάνω από 160 λέξεις και σκόπιμα να εξαπατήσουν άλλα σκυλιά, καθώς και τους ανθρώπους, προκειμένου να αποκτήσουν το φαγητό τους. Όλα αυτά και διάφορες άλλες ενδείξεις δείχνουν ότι η νοημοσύνη του μέσου σκυλιού βρίσκεται στο ίδιο περίπου επίπεδο με αυτήν ενός παιδιού ηλικίας δύο έως δυόμιση ετών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ενός αναγνωρισμένου ειδικού στη…σκυλίσια ζωή, τις οποίες παρουσίασε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ψυχολογικής Ένωσης.


Ο ψυχολόγος Στάνλεϊ Κόρεν, καθηγητής του καναδικού πανεπιστημίου της British Columbia στο Βανκούβερ, συγγραφέας πολλών δημοφιλών βιβλίων για τα σκυλιά και τη συμπεριφορά τους, σε ομιλία του με τίτλο "Πώς σκέφτονται τα σκυλιά", ανέφερε ότι μπορούν να λύνουν πολύπλοκα προβλήματα και είναι πιο κοντά στους ανθρώπους και τους πιθήκους από ό,τι θεωρείτο μέχρι τώρα. "Οι εντυπωσιακές αναλαμπές εξυπνάδας και δημιουργικότητας που έχουν, μας θυμίζουν ότι μπορεί να μην είναι Αϊνστάιν, όμως είναι σίγουρα κοντύτερα στους ανθρώπους από ό,τι νομίζαμε", τόνισε.

Σύμφωνα με τις έρευνες του Κόρεν και άλλων ερευνητών, η εξυπνάδα των σκυλιών διαφέρει ανάλογα με τη ράτσα τους, αλλά και την ανατροφή τους. Η νοημοσύνη τους μπορεί να διακριθεί σε τρεις μορφές: ενστικτώδης (αυτό που το σκυλί είναι γεννημένο για να κάνει), προσαρμοστική (πόσο καλά μαθαίνει μόνο του από το περιβάλλον του να λύνει προβλήματα) και επίκτητη (το ισοδύναμο της σχολικής μάθησης, που αφορά κυρίως τη σχέση του με το αφεντικό του).
 
 
Picture
Τους έβαψαν το τρίχωμα και τους στόλισαν με στρας Ποιος είπε ότι τα καλλιστεία είναι μόνο για τους ανθρώπους; Απ’ ό, τι φαίνεται είναι και για τα ζώα, καθώς δεκάδες κατοικίδια ή μάλλον τα αφεντικά τους προσπάθησαν να τραβήξουν μέσω αυτών, έστω και για λίγα λεπτά, πάνω τους τα φώτα που θα συγκέντρωναν σε μια πασαρέλα τα πιο καλίγραμμα μοντέλα.

Έντυσαν λοιπόν από τσιουάουα μέχρι τερριέ με αθλητικά ρούχα, γουνάκια, μπέρτες ακόμη και με καπέλα με στρας και τα έβαλαν να περπατήσουν σε πασαρέλα της Νέας Υόρκης στο πλαίσιο διαγωνισμού.

Μεταξύ των σκύλων βέβαια πολλοί από τους οποίους είχαν και βαμμένο τρίχωμα, τις εντυπώσεις έκλεψε μια γάτα με ροζ τούλι αλλά και ένα λουλούδι στο κεφάλι.

Πάλι καλά που οι ιδιοκτήτες τους δεν τα έβαλαν να φορέσουν και τακούνια...